Ingrediënten:

  •  250 ml lauw water (incl 1 ei) 
  •   8 gram bakkerszout                                                                                                                                                    
  • 30 gram zachte boter of olijfolie                                                                                                                   
  • 450 gram Speltbloem      (eventueel 20 gram Speltbroodverbeteraar)                                                                   
  •  8 gram gedroogde gist                                                                                                                                           
  •  350 gram gewelde rozijnen

Bereiding in de broodbakmachine:

Doe de rozijnen in een kom met lauw water en wel deze 20 minuten laat ze uitlekken en voeg deze toe. Weeg alle ingrediënten af en doe deze in de broodbakmachine. Bak het rozijnenbrood met het normale brood programma! Succes!

Bereiding in de oven;

Doe de rozijnen in een kom met lauw water en wel deze 20 minuten, laat ze uitlekken.  Weeg alle ingrediënten af en doe deze in een mengkom of keukenmachine. Meng/ kneed alles goed door elkaar tot een soepel deeg, kneed de rozijnen erdoor en laat het deeg een half uur rijzen, kneed het daarna opnieuw goed door en doe het in een ingevet brood/cakebakblik en laat het daarna opnieuw 45 minuten rijzen op een warme plaats. Bak het rozijnenbrood in een voor verwarmde oven van 200 graden in een half uur gaar! Succes!

U kunt van het deeg ook rozijnenbolletjes maken! Deeg kneden zoals hier boven omschreven, en dan na de 2de keer kneden maak je er 10-12 bolletjes van. Leg deze op een bakplaat met bakpapier en laat dit in de oven op 50 graden een 45 minuten rijzen. Zet daarna de oven op 200 graden en bak de bolletjes in 30 minuten gaar.

© 2016 - 2024 De Speltknop | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel