Ingrediënten:

  •  250 ml lauw water (incl 1 ei) 
  •   8 gram bakkerszout                                                                                                                                                    
  • 30 gram zachte boter of olijfolie                                                                                                                   
  • 450 gram Speltbloem      (eventueel 5 gram Speltbroodverbeteraar)                                                                   
  •  8 gram gedroogde gist                                                                                                                                           
  •  350 gram gewelde rozijnen

Bereiding in de broodbakmachine:

Doe de rozijnen in een kom met lauw water en wel deze 20 minuten. laat ze uitlekken en voeg deze toe. Weeg alle ingrediënten af en doe deze in de broodbakmachine. Bak het rozijnenbrood met het normale brood programma! Succes!

Bereiding in de oven;

Doe de rozijnen in een kom met lauw water en wel deze 20 minuten, laat ze uitlekken.  Weeg alle ingrediënten af en doe deze in een mengkom of keukenmachine. Meng/ kneed alles goed door elkaar tot een soepel deeg, kneed de rozijnen erdoor en laat het deeg een half uur rijzen, kneed het daarna opnieuw goed door en doe het in een ingevet brood/cakebakblik en laat het daarna opnieuw drie kwartier rijzen op een warme plaats. Bak het rozijnen in een voor verwarmde oven van 200 graden in een half uur gaar! Succes!

© 2016 - 2022 De Speltknop | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel