Een lekker Italiaans bolletje dit lust iedereen wel! 


Benodigdheden:

  • 300 ml water (incl 1 ei)
  • 3 tl Italiaanse kruiden met zout (als u de kruiden zonder zout hebt, dan nog 7 gram zout bijvoegen
  • 25 ml olijf olie (eventueel olie uit het potje zongedroogde tomaatjes)
  • 500 gram speltbloem
  • 9 gram gedroogde gist
  • 3 bosuien in stukjes geknipt
  • half potje zongedroogde tomaatjes in stukjes (uitlekgewicht 90 gram)

Met broodbakmachine:

Dit alles in de broodbakmachine doen en op kneden zetten dit duurt ongeveer 90 minuten, Maak nu een rol van het deeg en snijdt deze in 10-12 stukken, maak er mooie bolletjes van en leg ze op bakpapier op de bakplaat. De oven op 50 graden zetten en dit 45 minuten laten rijzen in de oven, na 45 minuten de oven op 210 graden zetten en de bollen in 35 minuten afbakken!

Eet smakelijk van deze lekkernij!

Zonder broodbakmachine:

Kneed alle ingredienten 20 minuten in de keukenmachine of met de hand, vervolgens 20 minuten laten rijzen en weer even goed kneden. Maak nu een rol van het deeg en snijdt deze in 10-12 plakken, maak er mooie bolletjes van en leg ze op bakpapier op de bakplaat. Zet nu de oven op 50 graden en laat dit 45 minuten rijzen in de oven, na 45 minuten de oven op 210 graden zetten en de bollen in 35 minuten afbakken!

Eet smakelijk van deze lekkernij!

 

 

© 2016 - 2024 De Speltknop | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel