Ook is het heel handig om een zuur desemstarter te maken met roggemeel! Bij ons te bestellen!

zo doe je het:

  •  dag 1 meng 25 ml water en 25 gram roggemeel goed door elkaar in een glazen pot met deksel (niet helemaal dicht doen) en zet deze gewoon in de keuken.                                   
  • dag 2 meng weer 25 ml water en 25 gram roggemeel door het mengsel van gisteren. 
  • dag 3 doe je weer het zelfde, meng goed door elkaar en maak de zijkanten schoon met een pannenlikker.                       
  • dag 4 als het goed is zie je nu al een gisting in de pot, haal 75 gram van het mengsel uit de pot en gooit dit weg! Meng vervolgens 50 ml water en 50 gram roggemeel door het mengsel in de pot en sluit de pot losjes af. 
  • dag 5 de zuurdesem groeit en bubbeld nu flink en begint ook zurig te ruiken. haal nu 100 gram uit de pot en gooi dit weg en meng 75 ml water en 75 gram roggemeel door het overgebleven mengsel in de pot. 
  • dag 6 je zuurdesem is nu goed actief, en kan zelfs meer dan verdubbeld zijn na het voeden. Haal nu 125 gram van het mengsel uit de pot en gooi dit weg. Meng vervolgens 100 ml en 100 gram roggemeel in de glazen pot en zet weer weg met de deksel er losjes op
  • dag 7 de starter is nu klaar voor gebruik

afhankelijk van het recept van je zuurdesembrood  bepaal je zelf hoeveel je gebruik van de starter!

let op wat je uit je pot haal om je brood te bakken, er ook weer in doen! (Bijv 160 gram eruit dan 80 ml water en 80 gram roggemeel toevoegen) Succes!

 

 

© 2016 - 2024 De Speltknop | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel